Over Ons

IZI Solutions (IZI), een bedrijfskundige doorstart van Stichting DutchVersity/Hi5, is een sociale onderneming dat zich inzet tegen raciale en sociale ongelijkheid en werkt aan een rechtvaardige en gelijkwaardige maatschappij waarbij de diversiteit van elk individu gerespecteerd en gewaardeerd wordt. Dit doen wij door middel van bewustwording, gedragsverandering en organisatieadvies. Thema’s waarin wij gespecialiseerd zijn onder andere: jeugdwerkloosheid, (arbeidsmarkt)discriminatie, onderwijssegregatie, etnisch profileren, armoedebestrijding, intercultureel- en religieus samenleven en diversiteit en inclusie.

onze missie

Het tegengaan van raciale en sociale ongelijkheid en werken aan een rechtvaardige en gelijkwaardige maatschappij waarbij de diversiteit van elk individu gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

ONZE VISIE

Het wegnemen van (on)zichtbare obstakels en uitsluitingsmechanismen binnen organisaties en in de samenleving (met name in de leeftijd van 16-40 jaar). Dit doen wij door middel van bewustwording, gedragsverandering en organisatieadvies.

TRACK RECORD

IZI staat (inter)nationaal bekend om haar kennis, kunde en lokale-, regionale- en landelijke netwerken omtrent sociale vraagstukken en het bereiken, motiveren en activeren van jongeren en (jong)volwassen (met name in de leeftijd van 16-40 jaar). Diverse organisaties doen op regelmatige basis een beroep op IZI, zoals de Europese Commissie, URBACT, OESO, Ministerie SZW/OCW/BZK/V&J, diverse gemeenten en onderwijsinstellingen.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn IZI: Integer Zorgzaam Ijverig. Deze waarden zijn uitgewerkt en functioneren tevens als onze code-of-conduct.

GIVING BACK to communities

Wij geloven in het versterken van communities. Daarom zijn al onze evenementen, activiteiten en persoonlijke begeleiding te allen tijde gratis toegankelijk voor jongeren en (jong)volwassen met name in de leeftijd van 16-40 jaar, startende sociaal en/of cultureel ondernemers en kleine ideële (zelf)organisaties. Door onze missie en werkwijze hebben wij door de jaren heen (inter)nationaal, regionaal en lokaal duurzame relaties en goede samenwerkingen opgebouwd binnen de verschillende cultureel-etnische en/of religieuze gemeenschappen.  

 
Dionne website.jpg

DIONNE ABDOELHAFIEZKHAN
CO-FOUNDER/PARTNER BIJ IZI SOLUTIONS

Als gezicht van de organisatie staat Dionne vaak op het podium of voor de groep. Ze heeft jarenlange ervaring in het organiseren en bedenken van concepten die organisaties en mensen dichter tot elkaar brengt. Dionne is en echte bruggenbouwer en weet op haar eigenzinnige speelse manier mensen bij elkaar te brengen. Dat blijkt ook uit haar acties: Tijdens haar master bedrijfskunde heeft ze op 22-jarige leeftijd haar eigen organisatie (Hi5) opgericht, wat nu IZI Solutions is. Haar achtergrond is een rijkdom aan verschillende culturen dat centraal staat in haar visie en aanpak. Ze heeft zwarte band taekwondo en jarenlang op hoog niveau getennist wat haar op jonge leeftijd heeft geleerd het beste uit jezelf te halen en met verschillende mensen om te gaan. Zij is een energiek persoon, veel gevraagd spreker voor masterclasses en trainingen. Voor de groep is Dionne open, eigenwijs en energiek. Ze weet als geen ander mensen op hun gemak te stellen en mee te krijgen.

Cemil Yilmaz.JPG

CEMIL Yilmaz
Partner bij IZI Solutions

Cemil Yilmaz (Msc) omschrijft zichzelf als een Arabisch Turkse Tukker. De synergie ontstaan vanuit de Nederlandse, Turkse en Arabische cultuur hebben hem zowel in zijn persoonlijke als professionele ontwikkeling veel gebracht. Zijn pad kronkelde langs Mohammed Ali, sociale-/cross-culturele psychologie, het Midden-Oosten, Bali en een eigen sociale onderneming (See Why). Sinds 2016 is Cemil onderdeel van het team van IZI Solutions waar hij zich met name bezighoudt als (onderzoeks)expert op het snijvlak van multiculturaliteit en sociale vraagstukken zoals: (arbeidsmarkt)discriminatie, (jeugd)werkloosheid, onderwijssegregatie, etnisch profilering, radicalisering, vervreemding en sociale stabiliteit. Daarnaast houdt hij zich bezig met consultancy op gebied van diversiteit en inclusie. Vanaf september 2016 is Cemil mede-partner van IZI Solutions. 

Kenneth 3.jpg

kenneth abdoelhafiezkhan
Co-founder/paRTNER BIJ IZI SOLUTIONS

Als bedrijfskundige weet Kenneth (BBA) goed wat hij wil en hoe hij dit moet bereiken. Op vijfentwintigjarige leeftijd heeft hij besloten zijn idealen na te streven en zich als partner in IZI Solutions te vestigen. Hij deed dit tijdens zijn studie Bedrijfskunde. Als praktische denker vindt hij het leuk om processen direct te implementeren in de praktijk. Dankzij zijn kritische blik en kennis van zaken voert hij de laatste checks voor de organisatie uit en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd is, zowel op kantoor als tijdens evenementen. Voor een groep is hij ontspannen en benaderbaar. Hij spreekt overtuigend en heeft veel kennis van zaken. Kenneth houdt van een lach en weet mensen uit de kast te lokken. In zijn vrije tijd staat hij graag op de squashbaan en zoekt hij graag adrenaline op, parachute springen is zijn nieuwe hobby. 

Saadia.jpg

saadia el kammouni
Events/marketing & Communicatie

Ze is ondernemend, organiserend, sociaal, flexibel, altijd vriendelijk en positief. Saadia El Kammouni is nieuwsgierig van aard en heeft sinds jongs af aan de natuurlijke drang gehad om overal vragen over te stellen. Tijdens haar studie Media & Entertainment Management leerde Saadia radio en televisie maken en heeft de afgelopen jaren o.a. als verslaggever en redacteur/producer gewerkt. Het werken met dagelijkse strenge deadlines heeft ervoor gezorgd dat Saadia niet naar een probleem blijft staren, maar deze aanpakt en oplost. Structuur en overzicht zijn dingen waar ze blij van wordt. Tijdens haar jeugd kwam ze erachter hoe belangrijk onafhankelijkheid voor een vrouw is. Dat je hard zult moeten werken als je echt iets wilt hebben of bereiken, omdat niets je wordt aangereikt. Muziek en vriendinnen maken haar gelukkig en ze geniet van de simpele dingen in het leven. 

Jared.jpg

jared hiwat
projectleider

Jared Hiwat is nagenoeg met een microfoon in zijn hand geboren te midden van muzikale familieleden. Zijn hele leven, inclusief zijn studie- en werktijd, hebben in het teken gestaan van muziek en het helpen van anderen. Met zijn achtergrond in de Cultureel Maatschappelijke Vorming en omgangskunde heeft hij naast talent ook de juiste theoretische kennis om mensen bij elkaar te brengen, te begeleiden en te stimuleren om maatschappelijk betrokken te zijn. Jared zet zich in voor jongeren, zijn doel is om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomgeving van jongeren.

Chey.jpg

cheyenne la croes
projectleider

Cheyenne  (Msc.) is een echte doorzetter. Dat blijkt al uit de studies die hij heeft gevolgd. Van het Mavo is hij opgeklommen tot de universiteit in Maastricht waar hij zijn master in Gezondheidswetenschappen heeft behaald. Als Curaçaoënaar houdt hij van salsa en merengue dansen in zijn vrije tijd, hij ziet het als een manier van verbinden en ontspannen. Naast dansen slaat hij graag een balletje op de squashbaan. Zijn bewogen jeugd heeft hem naar eigen zeggen sterker gemaakt. Als rolmodel heeft hij zijn negatieve ervaring weten om te zetten in het positieve. Door deze ervaringen kan hij zich goed verplaatsen in anderen en weet hij om te gaan met stressvolle situaties. Cheyenne is erg belezen en weet voor de groep mensen te inspireren. Hij heeft een natuurlijk gezag wat ervoor zorgt dat hij de groep makkelijk mee krijgt. 

Gideon website.jpg

gideon everduim
projectleider

Gideon ‘Gikkels’ Everduim is een echte duizendpoot. Als kleuter stond hij al in de kerk te prediken. Het talent voor het verkondigen van een ideologie is Gideon nooit kwijtgeraakt en heeft gedurende zijn loopbaan diverse vormen aan genomen. Hij is een bekende in de kunst- en cultuursector, independent artist, docent en gepassioneerde druktemaker met betrekking tot sociale vraagstukken. 

Clarence.jpg

clarence creebsburg
cOnceptontwikkeling-/uitvoering

Clarence Creebsburg omschrijft zichzelf als een experimenterende cultuurondernemer met een wetenschappelijke blik. Met een achtergrond in biochemische technieken gaat hi voor chemie tussen groepen. In alles wat hij doet komt verbinden en vertalen terug. De drie vragen die centraal staan zijn: Wie ben je? Waar sta je? Waar ga je naartoe? Zijn blik op entertainment en educatie creëert grote bewegingen en helpt in het inspireren, motiveren en activeren van jongeren.  

Daryll 2.jpg

daryll landbrug
trainer & (peer)coach

Daryll staat bekend om het faciliteren van tomeloze energie omtrent sociale vraagstukken. Hij heeft jarenlange ervaring met peercoachtechnieken als het gaat om het enthousiasmeren van jongeren binnen en buiten de klas. Na het afronden van zijn studies Commerciële Economie (HBO) en Communicatiewetenschap (Universiteit) rondde Daryll in 2013 de Master ‘Jeugd en Media’ af. Mediawijsheid en de weerslag die het eerstgenoemde heeft op de samenleving gaat hem behoorlijk aan het hart. Voor de gemeente Amsterdam is Daryll actief als sleutelfiguur voor het project ‘jongeren en radicalisering’ en namens stichting Dock is hij sociaal jongerenwerker in Zaandam. Daryll houdt van de Hip-Hop cultuur en lezingen over sociale vraagstukken. Wat hem drijft om al dit bovenstaande te kunnen doen? De onbevangenheid van jongeren wanneer hij met ze communiceert. De energie die dan bij hem vrijkomt, is volgens hem “onbeschrijfelijk”.