Over Ons

IZI Solutions (IZI) is een sociaal innovatiebureau dat oplossingen biedt om raciale en sociale gelijkwaardigheid te bevorderen. Dit doen wij door middel van bewustwording, organisatieadvies en beleidsbeïnvloeding op het gebied van maatschappelijke vraagstukken, diversiteit & inclusie en community building. Thema’s waarin wij o.a. gespecialiseerd zijn: arbeidsmarkt, onderwijs, participatie, discriminatie en intercultureel-/religieus samenleven. Wij staan (inter)nationaal bekend om onze kennis en kunde omtrent maatschappelijke vraagstukken en het bereiken, motiveren en activeren van (jong)volwassenen en cultureel-etnische en/of religieuze gemeenschappen.  

IZI is een bedrijfskundige doorstart van Stichting DutchVersity/Hi5.

onze missie

Het bieden van innovatieve oplossingen voor raciale en sociale gelijkwaardigheid.

ONZE VISIE

Het wegnemen van (on)zichtbare obstakels en uitsluitingsmechanismen binnen organisaties en in de samenleving zodat de diversiteit van elk individu gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

TRACK RECORD

(Semi)publieke, private en ideële organisaties die regelmatig een beroep doen op IZI zijn o.a.: de Europese Commissie, ministeries, provincies, gemeenten, onderwijsinstellingen en NGO’s.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn IZI: Integer Zorgzaam Ijverig. Deze waarden zijn uitgewerkt en functioneren tevens als onze code-of-conduct.

GIVING BACK to communities

IZI gelooft in het versterken van communities. Daarom zijn al onze evenementen, activiteiten en persoonlijke begeleiding te allen tijde gratis toegankelijk voor (jong)volwassenen, startende sociaal en/of cultureel ondernemers en kleine ideële (zelf)organisaties. Door onze missie en werkwijze hebben wij door de jaren heen (inter)nationaal duurzame relaties en goede samenwerkingen opgebouwd binnen de verschillende cultureel-etnische en religieuze gemeenschappen.

 
Dionne Abdoelhafiezkhan 1.jpg

DIONNE ABDOELHAFIEZKHAN
CO-FOUNDER/PARTNER

Dionne staat bekend als een echte bruggenbouwer en weet op haar eigenzinnige speelse manier mensen bij elkaar te brengen. Ze is geboren in Rotterdam en opgegroeid in Amsterdam. Ze heeft een rijkdom aan culturen met een van huis uit katholieke Française moeder en islamitische Surinaamse vader met roots in Trinidad en Perzië. Het organiseren en bedenken van concepten die organisaties en mensen dichter tot elkaar brengt zit in haar bloed. Tijdens haar master bedrijfskunde heeft ze op 22-jarige leeftijd haar eigen organisatie (Hi5) opgericht, wat nu IZI Solutions is. Ze heeft zwarte band taekwondo en jarenlang op hoog niveau getennist wat haar op jonge leeftijd heeft geleerd het beste uit jezelf te halen en met verschillende mensen om te gaan. Als gezicht van de organisatie staat Dionne vaak op het podium of voor een groep. Zij is een energiek persoon, veel gevraagd spreker voor trainingen en weet als geen ander mensen op hun gemak te stellen en mee te krijgen.

Cemil Yilmaz profiel.jpg

CEMIL Yilmaz
Partner

Cemil omschrijft zichzelf als een Arabisch Turkse Tukker. De synergie ontstaan vanuit de Nederlandse, Turkse en Arabische cultuur hebben hem zowel in zijn persoonlijke als professionele ontwikkeling veel gebracht. Zijn pad kronkelde langs Mohammed Ali, sociale-/cross-culturele psychologie, het Midden-Oosten, Bali en sociaal ondernemerschap. Bij IZI Solutions houdt hij zich met name bezig als (onderzoeks)expert op het snijvlak van sociale vraagstukken en diversiteit en inclusie.

Jaïr website.jpg

Jair Schalkwijk
Projectleider

Jair is een maatschappelijk kritische, betrokken en bevlogen jonge man die rechtsgeleerdheid heeft gestudeerd aan de UvA en de VU in Amsterdam. Tijdens zijn opleiding was hij coach voor jongere studenten en voorzitter van stichting Mara, een NGO die medicijnen brengt naar gemeenschappen in voormalig Joegoslavië die om politieke redenen geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Na zijn studie richtte hij de Doetank op, een onderzoeks- en actiebureau dat academisch onderzoek en praktische uitvoering van vernieuwende projecten samenbracht. Als samenwerkingspartner stond hij aan de wieg van ‘Controle Alt Delete’. Ons initiatief voor eerlijke en effectieve politiecontroles. Inmiddels is Jair onderdeel van ons team en verrijkt hij ons met zijn politieke en juridische kennis, onderzoeksvaardigheden en groene blik op het leven.

Reshilla website.JPG

Reshilla dixon
projectsecretaris

Het leven is niet altijd even makkelijk maar met een positieve instelling kan je veel bereiken. Na het afronden van de studie: notarieel recht aan de UvA, heeft zij vanwege een medische misser noodzakelijkerwijs een shift moeten maken in haar beroepskeuze, wat goed heeft uitgepakt. Zij heeft van deze situatie gebruik gemaakt om andere talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Ze is ons team komen versterken als projectsecretaris. Het analyseren van diverse problematiek, het denken in oplossingen en een goede dosis humor maken haar tevens een goede coach die anderen weet te enthousiasmeren en inspireren. Haar vrije tijd brengt ze door met vrienden en is ze vaak in de bioscoop en op haar rolschaatsen te vinden.

Hanane+website_bewerkt.jpg

Hanane Abaydi


projectleider

Chocolade maken van ingewikkelde maatschappelijke en bedrijfskundige vraagstukken is wat Hanane energie geeft. Haar kracht is de bedrijfs- en organisatiestrategie ontleden zodat verandervraagstukken een onderdeel worden van deze strategie en het DNA van de organisatie. Hanane heeft o.a. de social impact scan ontwikkeld waarbij organisatie en bedrijven kunnen ontdekken hoe zij hun sociale impact (nog meer) kunnen vergroten en kunnen vertalen naar relevante prestatie indicatoren. Net als haar favoriete chocolademerk is zij crazy about chocolate, serious about people. Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen met bijzondere aandacht voor diversiteit en inclusie, nationaal en internationaal, bestuurlijk en op de werkvloer, kan zij op alle niveaus en met alle betrokkenen makkelijk schakelen. In haar vrije tijd is zij bestuurlijk actief. Om de segregatie in het onderwijs en in de wijk tegen te gaan is zij daarnaast ook bezig met de oprichting van een inclusieve basisschool in Amsterdam. Haar motto: Don’t let small minds convince you that your dreams are too big.

Jared website.jpg

jared hiwat
projectleider

Jared Hiwat is nagenoeg met een microfoon in zijn hand geboren te midden van muzikale familieleden. Zijn hele leven, inclusief zijn studie- en werktijd, hebben in het teken gestaan van muziek en het helpen van anderen. Met zijn achtergrond in de Cultureel Maatschappelijke Vorming en omgangskunde heeft hij naast talent ook de juiste theoretische kennis om mensen bij elkaar te brengen, te begeleiden en te stimuleren om maatschappelijk betrokken te zijn. Vanaf het ontstaan van onze organisatie zet Jared zich in voor jongeren in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Zijn persoonlijke doel is om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomgeving van jongeren.

IMG-20190719-WA0020.jpg

Levison Gijsbertha


Visual designer

Levison Gijsbertha ook bekend als Ledagi is geboren en getogen op Curaçao en inmiddels geworteld in Nederland. Levison is een visual designer. Hij is gespecialiseerd in het definiëren van de unieke stijl en stem van een merk en de branding die daarbij past. Verder is hij een grafisch talent die van print tot digitaal, kwaliteit kan leveren. Wanneer het niet met design te maken heeft dan gaat het om community building. Als antiracisme tacticus en strateeg, werkt hij veelal oplossingsgericht om zodoende sociaal maatschappelijke vraagstukken te kunnen oppakken en beantwoorden.

Ian_IZI_Website.jpg

Ian Vaissaire
projectmedewerker

Al vanaf zijn 18e zet Ian zich in voor diversiteit en wil hij bijdragen aan een inclusieve samenleving. Zijn affiniteit ligt bij de maatschappelijke thema’s gender en seksualiteit, maar is ontzettend geïnteresseerd in alle diversiteit die de mens te bieden heeft. Tijdens zijn studie Culturele Maatschappelijke Vorming is hij bij ons stage komen lopen en heeft hij onze blik verruimd op het gebied van genderidentiteit. Na zijn stage is hij ons komen versterken met zijn kritische houding en creatieve geest als projectmedewerker.

IMG_2895.jpg

nesrine benyakhlaf
projectmedewerker

Nesrine studeert momenteel Gender Studies aan de universiteit van Utrecht. Ze is van plan om haar studieloopbaan nog zeker een aantal jaren voor te zetten. Haar ambities zorgen ervoor dat zij altijd nieuwe uitdagingen aan wil gaan. Ze is een uitgesproken feministe en draagt dit dan ook uit in haar onderzoek en blogs. Zo ging haar laatste scriptieonderzoek over online vrouwenhaat. Nesrine heeft altijd een sterk rechtvaardigheidsgevoel gekend en een ongekende nieuwsgierigheid voor kennis. Bij IZI ondersteunt ze Controle Alt Delete en staat ze mensen bij die te maken hebben met etnisch profileren en/of buitenproportioneel politiegeweld. Ze spendeert haar dagen het liefst met haar neus in de boeken en mensen die haar op intellectueel vlak kunnen inspireren.

Atta website.jpg

Fouad (Atta) Bechara
Trainer & (Peer)Coach

Atta is een woordkunstenaar pur sang. Hij ontvluchtte op jonge leeftijd Syrië met zijn ouders en kwam in Nederland terecht. Zijn bewogen jeugd heeft hem naar eigen zeggen sterker gemaakt. Als rolmodel heeft hij zijn negatieve ervaring weten om te zetten in het positieve. Door deze ervaringen kan hij zich goed verplaatsen in anderen en weet hij om te gaan met stressvolle situaties. Atta is erg belezen en weet voor de groep mensen te inspireren. Hij heeft een natuurlijk gezag wat ervoor zorgt dat hij de groep makkelijk mee krijgt.

Daryll 2.jpg

daryll landbrug
trainer & (peer)coach

Daryll staat bekend om het faciliteren van tomeloze energie omtrent sociale vraagstukken. Hij heeft jarenlange ervaring met peercoachtechnieken als het gaat om het enthousiasmeren van jongeren binnen en buiten de klas. Na het afronden van zijn studies Commerciële Economie (HBO) en Communicatiewetenschap (Universiteit) rondde Daryll in 2013 de Master ‘Jeugd en Media’ af. Mediawijsheid en de weerslag die het eerstgenoemde heeft op de samenleving gaat hem behoorlijk aan het hart. Daryll houdt van de Hip-Hop cultuur en lezingen over sociale vraagstukken. Wat hem drijft om al dit bovenstaande te kunnen doen? De onbevangenheid van jongeren wanneer hij met ze communiceert. De energie die dan bij hem vrijkomt, is volgens hem “onbeschrijfelijk”.

Jaleesa.JPG

Jaleesa Ferero
Scriptant

Jaleesa is een Antilliaanse/Surinaamse moslima, geboren in Amsterdam-Zuidoost, opgegroeid in Almere en is weer terug in de stad die 180 verschillende nationaliteiten telt. Ze is een spontane, energieke en empathische vogel die niet graag stil zit. Culturele diversiteit, discriminatie/racisme en ongelijkheid zijn thema’s waar zij zich graag mee bezig houdt. Haar doel is om hier haar werk van te maken en een ervaringsdeskundige te zijn op dit gebied. Zo ook om een bijdrage te leveren aan een positieve verandering met betrekking tot deze thema’s. In haar laatste jaar van de opleiding Toegepaste Psychologie doet zij onderzoek over 'micro-agressies'. Omdat het onderwerp nog niet bij iedereen bekend is, ligt hier voor Jaleesa de uitdaging om aan te werken. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om lezingen en symposia te bezoeken over verschillende maatschappelijke vraagstukken en psychologische kwesties. Daarnaast kun je haar vinden in de bioscoop, achter de fotocamera en in de keuken om nieuwe desserts uit te proberen. A reminder when you doubt yourself: “My only fault is that I don’t realize how great I really am” – Muhammed Ali.