Over Ons

IZI Solutions (IZI) is een sociaal innovatiebureau dat innovatieve oplossingen biedt om raciale en sociale gelijkwaardigheid te bevorderen. Dit doen wij door middel van bewustwording, organisatieadvies en beleidsbeïnvloeding op het gebied van maatschappelijke vraagstukken, diversiteit & inclusie en community building. Thema’s waarin wij o.a. gespecialiseerd zijn.: arbeidsmarkt, onderwijs, participatie, discriminatie en intercultureel-/religieus samenleven. Wij staan (inter)nationaal bekend om onze kennis en kunde omtrent maatschappelijke vraagstukken en het bereiken, motiveren en activeren van (jong)volwassenen en cultureel-etnische en/of religieuze gemeenschappen.  

IZI is een bedrijfskundige doorstart van Stichting DutchVersity/Hi5.

onze missie

Het bieden van innovatieve oplossingen voor raciale en sociale gelijkwaardigheid.

ONZE VISIE

Het wegnemen van (on)zichtbare obstakels en uitsluitingsmechanismen binnen organisaties en in de samenleving zodat de diversiteit van elk individu gerespecteerd en gewaardeerd wordt.

TRACK RECORD

(Semi)publieke, private en ideële organisaties die regelmatig een beroep doen op IZI zijn o.a.: de Europese Commissie, ministeries, provincies, gemeenten, onderwijsinstellingen en NGO’s.

Kernwaarden

Onze kernwaarden zijn IZI: Integer Zorgzaam Ijverig. Deze waarden zijn uitgewerkt en functioneren tevens als onze code-of-conduct.

GIVING BACK to communities

IZI gelooft in het versterken van communities. Daarom zijn al onze evenementen, activiteiten en persoonlijke begeleiding te allen tijde gratis toegankelijk voor (jong)volwassenen, startende sociaal en/of cultureel ondernemers en kleine ideële (zelf)organisaties. Door onze missie en werkwijze hebben wij door de jaren heen (inter)nationaal duurzame relaties en goede samenwerkingen opgebouwd binnen de verschillende cultureel-etnische en religieuze gemeenschappen.

 
Dionne website.jpg

DIONNE ABDOELHAFIEZKHAN
CO-FOUNDER/PARTNER BIJ IZI SOLUTIONS

Als gezicht van de organisatie staat Dionne vaak op het podium of voor de groep. Ze heeft jarenlange ervaring in het organiseren en bedenken van concepten die organisaties en mensen dichter tot elkaar brengt. Dionne is een echte bruggenbouwer en weet op haar eigenzinnige speelse manier mensen bij elkaar te brengen. Dat blijkt ook uit haar acties: Tijdens haar master bedrijfskunde heeft ze op 22-jarige leeftijd haar eigen organisatie (Hi5) opgericht, wat nu IZI Solutions is. Haar achtergrond is een rijkdom aan verschillende culturen dat centraal staat in haar visie en aanpak. Ze heeft zwarte band taekwondo en jarenlang op hoog niveau getennist wat haar op jonge leeftijd heeft geleerd het beste uit jezelf te halen en met verschillende mensen om te gaan. Zij is een energiek persoon, veel gevraagd spreker voor masterclasses en trainingen. Voor de groep is Dionne open, eigenwijs en energiek. Ze weet als geen ander mensen op hun gemak te stellen en mee te krijgen.

Cemil Yilmaz profiel.jpg

CEMIL Yilmaz
Partner bij IZI Solutions

Cemil Yilmaz (Msc) omschrijft zichzelf als een Arabisch Turkse Tukker. De synergie ontstaan vanuit de Nederlandse, Turkse en Arabische cultuur hebben hem zowel in zijn persoonlijke als professionele ontwikkeling veel gebracht. Zijn pad kronkelde langs Mohammed Ali, sociale-/cross-culturele psychologie, het Midden-Oosten, Bali en een eigen sociale onderneming (See Why). Sinds 2016 is Cemil onderdeel van het team van IZI Solutions waar hij zich met name bezighoudt als (onderzoeks)expert op het snijvlak van multiculturaliteit en sociale vraagstukken zoals: (arbeidsmarkt)discriminatie, (jeugd)werkloosheid, onderwijssegregatie, etnisch profilering, radicalisering, vervreemding en sociale stabiliteit. Daarnaast houdt hij zich bezig met consultancy op gebied van diversiteit en inclusie. Vanaf september 2016 is Cemil mede-partner van IZI Solutions.

Saadia website.jpg

saadia el kammouni
marketing & Communicatie (media) en Event management

Ze is ondernemend, organiserend, sociaal, flexibel, altijd vriendelijk en positief. Saadia El Kammouni is nieuwsgierig van aard en heeft sinds jongs af aan de natuurlijke drang gehad om overal vragen over te stellen. Tijdens haar studie Media & Entertainment Management leerde Saadia radio en televisie maken en heeft de afgelopen jaren o.a. als verslaggever en redacteur/producer gewerkt. Het werken met dagelijkse strenge deadlines heeft ervoor gezorgd dat Saadia niet naar een probleem blijft staren, maar deze aanpakt en oplost. Structuur en overzicht zijn dingen waar ze blij van wordt. Al heel snel kwam ze erachter dat je hard zult moeten werken als je echt iets wilt hebben of bereiken, omdat niets je wordt aangereikt. Familie, vriendinnen, films, muziek en theater maken haar gelukkig en ze geniet van de simpele dingen in het leven.

Reshilla website.JPG

Reshilla dixon
projectsecretaris

Het leven is niet altijd even makkelijk maar met een positieve instelling kan je veel bereiken. Na het afronden van de studie: notarieel recht aan de UvA, heeft zij noodzakelijkerwijs een shift moeten maken in haar beroepskeuze, wat goed heeft uitgepakt. Zij heeft van deze situatie gebruik gemaakt om andere talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een leidinggevende functie bij een prominente dienstverlenende organisatie. Het analyseren van diverse problematiek, het denken in oplossingen en een goede dosis humor maken haar tevens een goede coach die anderen weet te enthousiasmeren en inspireren. Sinds augustus 2018 is zij bij IZI Solutions werkzaam als, projectsecretaris. Haar vrije tijd brengt ze door met vrienden en is ze vaak in de bioscoop en op haar rolschaatsen te vinden.

Jaïr website.jpg

jair schalkwijk
Projectleider

Jair is een maatschappelijk kritische, betrokken en bevlogen jonge man die rechtsgeleerdheid heeft gestudeerd aan de UvA en de VU in Amsterdam. Tijdens zijn opleiding was hij coach voor jongere studenten en voorzitter van stichting Mara, een NGO die medicijnen brengt naar gemeenschappen in voormalig Joegoslavië die om politieke redenen geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Na zijn studie richtte hij de Doetank op, een onderzoeks- en actiebureau dat academisch onderzoek en praktische uitvoering van vernieuwende projecten samenbracht. De Doetank, inmiddels stichting Blikopeners, is mede-initiatiefnemer van ‘Controle Alt Delete’. Ons initiatief voor eerlijke en effectieve politiecontroles. Binnen dit project onderzoekt hij de politie en het huidige beleid, schrijft hierover voor de website en sociale media, traint hij jongeren over hun rechten op straat en zoekt hij naar manieren om nieuw beleid te implementeren en te monitoren.

Jared website.jpg

jared hiwat
projectleider

Jared Hiwat is nagenoeg met een microfoon in zijn hand geboren te midden van muzikale familieleden. Zijn hele leven, inclusief zijn studie- en werktijd, hebben in het teken gestaan van muziek en het helpen van anderen. Met zijn achtergrond in de Cultureel Maatschappelijke Vorming en omgangskunde heeft hij naast talent ook de juiste theoretische kennis om mensen bij elkaar te brengen, te begeleiden en te stimuleren om maatschappelijk betrokken te zijn. Jared zet zich in voor jongeren, zijn doel is om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomgeving van jongeren.

Shewit website.jpg

Shewit Woldai
projectmedewerker controle alt delete

Shewit is sinds september 2017 werkzaam bij IZI Solutions. Zij fungeert als projectmedewerker van het initiatief Controle Alt Delete. Shewit is een enthousiaste en kritische studente Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor haar scriptieonderzoek heeft zij in samenwerking met Controle Alt Delete vergelijkend onderzoek gedaan naar het gebruik van discretionaire ruimte tijdens proactief politieoptreden tussen Nederland en Engeland. Shewit heeft grote affiniteit met maatschappelijke thema’s zoals inclusiviteit, exclusiviteit, discriminatie en etnisch profileren. Ze werkt met passie en veel energie aan (inter)nationale projecten en initiatieven rondom diversiteit, jongeren en inclusiviteit. Het liefst doet zij dit omringd door mensen die dezelfde interesses delen.

Ian_IZI_Website.jpg

Ian Vaissaire
projectmedewerker

Al vanaf zijn 18e zet Ian zich in voor diversiteit en wil hij bijdragen aan een inclusieve samenleving. In 2016 is hij tijdens zijn derdejaars stage van de opleiding Culturele Maatschappelijke Vorming ons team komen versterken met zijn kritische houding en creatieve geest. Zijn affiniteit ligt bij de maatschappelijke thema’s gender en seksualiteit, maar is ontzettend geïnteresseerd in alle diversiteit die de mens te bieden heeft. In 2018 is Ian bij ons teruggekomen als projectmedewerker van IZI. Naast zijn werk bij IZI werkt Ian ook aan zijn afstudeeropdracht waarmee hij een ander perspectief wil bieden op het begrip ‘mannelijkheid’.

IMG_2895.jpg

nesrine benyakhlaf
projectmedewerker controle alt delete

Nesrine studeert momenteel Gender Studies aan de universiteit van Utrecht. Ze is van plan om haar studieloopbaan nog zeker een aantal jaren voor te zetten. Haar ambities zorgen ervoor dat zij altijd nieuwe uitdagingen aan wil gaan. Ze is een uitgesproken feministe en draagt dit dan ook uit in haar onderzoek en blogs. Zo ging haar laatste scriptieonderzoek over online vrouwenhaat. Nesrine heeft altijd een sterk rechtvaardigheidsgevoel gekend en een ongekende nieuwsgierigheid voor kennis. Bij IZI ondersteunt ze Controle Alt Delete en staat ze mensen bij die te maken hebben met etnisch profileren en/of buitenproportioneel politiegeweld. Ze spendeert haar dagen het liefst met haar neus in de boeken en mensen die haar op intellectueel vlak kunnen inspireren.

Gideon website.jpg

gideon everduim
projectleider

Gideon ‘Gikkels’ Everduim is een echte duizendpoot. Als kleuter stond hij al in de kerk te prediken. Het talent voor het verkondigen van een ideologie is Gideon nooit kwijtgeraakt en heeft gedurende zijn loopbaan diverse vormen aan genomen. Hij is een bekende in de kunst- en cultuursector, independent artist, docent en gepassioneerde druktemaker met betrekking tot sociale vraagstukken.

Daryll 2.jpg

daryll landbrug
trainer & (peer)coach

Daryll staat bekend om het faciliteren van tomeloze energie omtrent sociale vraagstukken. Hij heeft jarenlange ervaring met peercoachtechnieken als het gaat om het enthousiasmeren van jongeren binnen en buiten de klas. Na het afronden van zijn studies Commerciële Economie (HBO) en Communicatiewetenschap (Universiteit) rondde Daryll in 2013 de Master ‘Jeugd en Media’ af. Mediawijsheid en de weerslag die het eerstgenoemde heeft op de samenleving gaat hem behoorlijk aan het hart. Voor de gemeente Amsterdam is Daryll actief als sleutelfiguur voor het project ‘jongeren en radicalisering’ en namens stichting Dock is hij sociaal jongerenwerker in Zaandam. Daryll houdt van de Hip-Hop cultuur en lezingen over sociale vraagstukken. Wat hem drijft om al dit bovenstaande te kunnen doen? De onbevangenheid van jongeren wanneer hij met ze communiceert. De energie die dan bij hem vrijkomt, is volgens hem “onbeschrijfelijk”.

Chey.jpg

cheyenne la croes
projectleider

Cheyenne (Msc.) is een echte doorzetter. Dat blijkt al uit de studies die hij heeft gevolgd. Van het Mavo is hij opgeklommen tot de universiteit in Maastricht waar hij zijn master in Gezondheidswetenschappen heeft behaald. Als Curaçaoënaar houdt hij van salsa en merengue dansen in zijn vrije tijd, hij ziet het als een manier van verbinden en ontspannen. Naast dansen slaat hij graag een balletje op de squashbaan. Zijn bewogen jeugd heeft hem naar eigen zeggen sterker gemaakt. Als rolmodel heeft hij zijn negatieve ervaring weten om te zetten in het positieve. Door deze ervaringen kan hij zich goed verplaatsen in anderen en weet hij om te gaan met stressvolle situaties. Cheyenne is erg belezen en weet voor de groep mensen te inspireren. Hij heeft een natuurlijk gezag wat ervoor zorgt dat hij de groep makkelijk mee krijgt.

Jaleesa.JPG

Jaleesa Ferero
Scriptant

Jaleesa is een Antilliaanse/Surinaamse moslima, geboren in Amsterdam-Zuidoost, opgegroeid in Almere en is weer terug in de stad die 180 verschillende nationaliteiten telt. Ze is een spontane, energieke en empathische vogel die niet graag stil zit. Culturele diversiteit, discriminatie/racisme en ongelijkheid zijn thema’s waar zij zich graag mee bezig houdt. Haar doel is om hier haar werk van te maken en een ervaringsdeskundige te zijn op dit gebied. Zo ook om een bijdrage te leveren aan een positieve verandering met betrekking tot deze thema’s. In haar laatste jaar van de opleiding Toegepaste Psychologie doet zij onderzoek over 'micro-agressies'. Omdat het onderwerp nog niet bij iedereen bekend is, ligt hier voor Jaleesa de uitdaging om aan te werken. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om lezingen en symposia te bezoeken over verschillende maatschappelijke vraagstukken en psychologische kwesties. Daarnaast kun je haar vinden in de bioscoop, achter de fotocamera en in de keuken om nieuwe desserts uit te proberen. A reminder when you doubt yourself: “My only fault is that I don’t realize how great I really am” – Muhammed Ali.