Back to All Events

Wit aan Zet #9: Onderwijsmanifest - Waar staan we?

  • Pakhuis de Zwijger Piet Heinkade 179, 1019 HC Netherlands (map)

Welke stappen zijn er al genomen rondom diversiteit, kansengelijkheid en segregatie in het onderwijs? Met o.a wethouder Marjolein Moorman.

De laatste jaren heeft diversiteit, de aanpak van kansenongelijkheid en segregatie in het onderwijs steeds meer aandacht gekregen. In maart 2018 werd het Wit aan Zet-manifest 'Kansengelijkheid in het Onderwijs' ondertekend door verschillende politieke partijen. Ondertussen heeft de Gemeente Amsterdam € 9,2 miljoen uitgetrokken om leerlingen in het Amsterdamse voortgezet onderwijs meer gelijke kansen te geven. Ook is er meegedacht over het nieuwe onderwijscurriculum voor het primair onderwijs (PO) en het voortgezet onderwijs (VO). Tijdens dit programma onderzoeken we de laatste stand van zaken rondom deze ontwikkelingen in het onderwijs.

Welke barrières zijn er en waar liggen de kansen? Hiernaast wordt er, in navolging van het eerdere manifest voor politieke partijen, ook een manifest over kansengelijkheid aangeboden aan schoolbesturen uit het PO en VO.

Met in dit programma onder anderen
- Marjolein Moorman | Wethouder onderwijs, inburgering, armoede & schuldhulp in Amsterdam
- Hanane Abouellofti | Project employee Schoolinfo & Senior Fellows Leadership Council member at Humanity in Action
- Karen Phalet | Professor Faculty of Psychology and Educational Sciences KU Leuven
- Miguel Heilbron | Mede-oprichter van The Black Archives
- Ilham El Khayari | MDTP

25/6 | Gratis | Reserveer wel je plek via: https://dezwijger.nl/programma/onderwijsmanifest-waar-staan-we