Lanceringsdebat: Jongerenkieswijzer '19
May
9
7:00 AM07:00

Lanceringsdebat: Jongerenkieswijzer '19

Op donderdag 9 mei gaat de Jongerenkieswijzer online. Dit vieren we met een vet programma in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Er zijn optredens van o.a De Kiesvrouwen, jij kan in debat met politici en om de kelen te smeren hebben we Ben & Jerry's ijsjes. Kortom: educate yourself and eat some ice cream in the meantime!

View Event →
Leiderschap Seminar 2018 (VOL)
May
25
2:30 PM14:30

Leiderschap Seminar 2018 (VOL)

Let op: Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Het is weer tijd voor ons jaarlijkse Leiderschap Seminar. Ditmaal op vrijdag 25 mei van 14.30 tot 19.00 uur in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

Neem vrij!
Kom met je klas, collega’s of vrienden. Dit is het evenement waar je handvatten krijgt om het beste uit jezelf te halen en in contact komt met succesvolle rolmodellen.

Gratis seminar
Zoals je weet vinden wij dat kennis voor iedereen vrij toegankelijk moet zijn, zeker voor diegene die gemotiveerd is om iets met deze kennis te doen. Om die reden organiseert IZI Solutions een keer per jaar dit gratis seminar voor 250 (jong)volwassenen. Dit jaar spreken er vier prominenten over verschillende vormen van leiderschap én hebben wij een panel met jonge leiders. Elke vrijdag maken wij een spreker bekend via de eventpagina. Houdt deze in de gaten om te zien wie er dit jaar komen spreken.

Sprekers 2018: Johnny de Mol, Rocky Hehakaija, Clayde Menso, Kees Klomp en een panel met jonge leiders. Het panel bestaat uit: Jessy de Abreu (mede-oprichter The Black Archives en bestuurslid van New Urban Collective), Judith Kadee (jongste museum directeur van NL, ze is directeur bij Museum Villa Mondriaan) en Salim Hadri (CEO van Milvum, ICT bedrijf met 19 personen).

Aanmelden
Let op: Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

JLS website 2018 vol


Aanmelden
Let op: Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Net zoals elk jaar wordt de aanmelding beoordeeld aan de hand van een selectieprocedure. Als de aanmelding akkoord is krijg je jouw toegangsbewijs, indien het niet akkoord is krijg je de kans om jouw motivatie te herschrijven. We hanteren een first come, first serve principe dus wees er op tijd bij als je zeker wilt zijn van toegang.

View Event →
(MIS)informed over de literaire wereld en ZWART boekpresentatie
Mar
31
6:30 PM18:30

(MIS)informed over de literaire wereld en ZWART boekpresentatie

Op zaterdag 31 maart is het weer tijd voor een (MIS)informed symposium*, ditmaal over de literaire wereld en Afro-Europese literatuur uit de lage landen. Hoe verhouden zwarte auteurs zich tot een door witheid gedomineerde literaire wereld? Hoe verhouden zwarte auteurs zich tot de diversiteit binnen de zwarte gemeenschappen in Nederland en België? En waarom is het zo belangrijk om verhalen over én door auteurs van het Afrikaanse continent - in al haar diversiteit - te schrijven en zichtbaar te maken? Over deze vragen én meer gaan we op zaterdag 31 maart in dialoog na een boekpresentatie over het boek Zwart bij The Black Archives. Enkele auteurs zullen stukken uit hun boek voordragen, daarnaast zullen ze met elkaar en met het publiek in gesprek gaan o.l.v. Seada Nourhussen(hoofdredacteur OneWorld.nl), die ook een stuk schreef voor ZWART.

Zwart
Hoezeer de in "Zwart', samengesteld door Vamba Sherif en Ebissé Rouw, opgenomen auteurs ook van elkaar verschillen, qua thuisland, qua cultuur, qua taal, ze hebben met elkaar gemeen dat ze het continent van hun (voor)ouders hebben moeten verlaten en dat hun identiteit hybride is. Dat maakt de verhalen – fictie én non-fictie – van deze schrijvers gelaagd, grenzeloos en uitermate urgent. De bijdragen in deze bundel zijn vrijgevochten, geëngageerd en geestig, net als de schrijvers, en tonen eens en voor altijd dat zwart-zijn veel meer is dan alleen kleur.

Informatie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door New Urban Collective en IZI Solutions en vindt plaats op zaterdag 31 maart van 19:00 - 22:00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Adres: Zeeburgerdijk 19b, 1093SK te Amsterdam

Toegang
Voor dit symposium vragen wij €10,- entree. Kaarten zijn te koop via www.theblackarchives.nl De inkomsten worden gedoneerd aan The Black Archives zodat de collectie met literatuur door Afrikaanse auteurs kan worden uitgebreid. Ben je/Bent u financieel niet in de gelegenheid om entree te betalen dan hebben wij 20 kaarten die wij beschikbaar stellen. Stuur een mail naar info@izi-solutions.com met een korte motivatie waarom wij jou/u gratis toegang moeten verlenen.

*(MIS)informed is een symposia reeks waar wetenschap en praktijk bij elkaar wordt gebracht om eenieder te verrijken met inhoudelijke kennis. Er is helaas verdeeldheid, polarisatie, segregatie en onwetendheid. Ook is er een gebrek aan historisch besef, begrip voor het ‘anders’ zijn en respect voor elkaar. Volledige informatie vanuit verschillende perspectieven is daarom van belang.

View Event →
Feb
5
7:00 PM19:00

Wijzer Kijken over vooroordelen

We gaan we weer #WijzerKijken @NoLIMIT, ditmaal over vooroordelen, aan de hand van de documentaire: ‘Wat spreek jij goed Nederlands?’ 

Een vooroordeel is een negatieve mening over iemand of een groep mensen. Vaak zijn vooroordelen (het resultaat van) veralgemeniseringen: 'Belgen zijn dom', 'Nederlanders zijn gierig’, ‘Surinamers komen laat’. Helaas heeft bijna iedereen weleens een vooroordeel over een ander. Maar wat doet dit met de manier waarop we met elkaar omgaan en op elkaar reageren? Kunnen wij het individu nog zien als we naar elkaar kijken of niet? Staan we nog open om een vreemde te helpen die dat nodig heeft? Of zitten onze vooroordelen ons hier in de weg? Dit onderzocht inspirerend comedian en documentairemaker Mo Hersi onder andere in de documentaire: ‘Wat spreek jij goed Nederlands?’

Met zijn film probeert Mo mensen wakker te schudden. “Na alle negatieve verhalen over vluchtelingen wil ik een statement maken en laten zien dat er ook geslaagde, succesvolle vluchtelingen zijn. Er zijn te weinig mensen die polarisatie afwijzen en zeggen: “We gaan het anders doen. We gaan het gesprek aan.” Daarom liep hij 800 kilometer door heel Nederland in 31 dagen, zonder geld op zak. Hij kwam in Leeuwarden, Groningen, Nijmegen, Maastricht, Den Haag en Amsterdam. Mo was afhankelijk van andere om aan een slaapplaats, maaltijd of kleding te komen. Van deze voettocht heeft hij een documentaire gemaakt.

Opzet avond
Zoals altijd vertonen wij eerst een documentaire om het thema te illustreren en dit keer gaan we kijken naar de film ‘Wat spreek jij goed Nederlands?’. Vervolgens zullen we het gesprek aangaan met documentairemaker Mo Hersi om vragen gerelateerd aan het onderwerp en de documentaire te beantwoorden. Uitkomst van de bijeenkomst wordt gebruikt voor een signaaladvies.

Omslagfoto Facebook event.jpg

Programma maandag 5 februari:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Start documentaire
20.15 uur Pauze
20.30 uur Discussie
21.45 uur Signaaladvies
22.00 uur Einde

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via info@izi-solutions.com. 
De bijeenkomst is gratis, inclusief popcorn en drinken, maar vooraf aanmelden is verplicht.

#WijzerKijken is een concept van IZI Solutions. Het bestaat uit een combinatie van een inhoudelijk goede documentaire, discussie met aanwezige experts en een signaaladvies vanuit de aanwezige jongeren.

View Event →
Dec
11
7:00 PM19:00

Controle Alt Delete #5 - The Revolution

The Revolution...

Maandag 11 december is de vijfde editie van Controle Alt Delete, het landelijke evenement in de Melkweg Amsterdam. 

Kom, praat mee en wees getuige van revolutionaire successen. Controle Alt Delete is al 5 jaar bezig met een revolutie: een plotselinge radicale omslag. De organisatie tegen etnisch profileren streeft naar een verandering in de sociale en politieke instellingen, en een culturele omslag binnen de politie. Op maandag 11 december worden enkele revolutionaire successen gedeeld en besproken. 

Foto CAD 5.jpg

Gasten zijn: Peter Slort (politie), Jan-Willem Schaper (ministerie van Veiligheid en Justitie), Sinan Çankaya (VU), Wouter Landman (Twynstra Gudde), John Leerdam (@OCAN) en vele anderen.

De gehele avond wordt zoals altijd gehost door Dionne Abdoelhafiezkhan met ondersteuning van Gideon'Gikkels' Everduim vanuit de DJ booth. 

Kom, praat mee en wees getuige van...
Blokkeer de avond in je agenda of meld je gelijk aan door een mail te sturen aan info@izi-solutions.com. Als je ook anderen dan jezelf aanmeldt, stuur dan gelijk de namen en mailadressen mee van diegene.

Event info:
Maandag 11 december van 19.00 – 23.00 uur
Melkweg in Amsterdam.
Lijnbaansgracht 234A, 1017 PH Amsterdam

De avond wordt georganiseerd door Blikopeners en IZI Solutions met ondersteuning van Amnesty International Nederland. 

Meer informatie over de inhoud volgt binnenkort.

View Event →
(MIS)informed / Moving Traditions: symposium over beeldvorming en tradities
Dec
1
6:00 PM18:00

(MIS)informed / Moving Traditions: symposium over beeldvorming en tradities

Op vrijdag 1 december organiseren Amsterdam United, New Urban Collective / The Black Archives & IZI Solutions een symposium over beeldvorming en tradities. De afgelopen jaren heeft in het bijzonder de figuur zwarte piet tot intense nationale en internationale discussies geleid. Critici stellen dat zwarte piet een racistische karikatuur van mensen van Afrikaanse herkomst is dat stamt in koloniale beeldvorming. In de discussie is echter ook te zien hoe beeldvorming over voor- en tegenstanders sterk wordt bepaald door media en opiniemakers.

Symposium on imaging and traditions.jpg

Tijdens het symposium zullen sprekers vanuit verschillende disciplines kennis en informatie delen over de figuur zwarte piet en beeldvorming rondom deze veranderende traditie. Zo zal filmregisseur/kunstenaar Felix de Rooy spreken over o.a. beeldvorming in historisch perspectief. Cultureel antropoloog Jordi Halfman en Francio Guadeloupe over de kracht van het starten van een nieuw inclusiever feest. Anousha Nzume gaat het hebben over beeldvorming in media met betrekking tot de zwarte pieten discussie. Schrijver, performer en theatermaker Babs Gons sluit het symposium af met een speciale act.

Het wordt een tof programma met veel nieuwe inzichten. Get yourself informed en kom dus vrijdag 1 december van 18:00 – 21.00 uur naar CREA Amsterdam, 
Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam (theaterzaal)

Dit event is in het Engels.

Wil je er bij zijn?
De bijeenkomst is gratis, maar vooraf aanmelden is wel verplicht via : https://www.eventbrite.nl/e/tickets-the-5th-edition-of-moving-traditions-the-future-of-black-pete-40051361701

Het symposium wordt georganiseerd door Amsterdam United, New Urban Collective / The Black Archives & IZI Solutions. Het is de vijfde editie van Moving Traditions en de tweede editie van (MIS)informed.

View Event →
Nov
6
7:30 PM19:30

Wijzer Kijken over keuzestress

De Wijzer Kijken op maandag 6 november gaat keuzestress.

Als je alles kan kiezen, maar niet weet welke keus goed voor je is. Dan kan het zo maar zijn dat keuzestress hebt. Er wordt van je verwacht dat je op ieder gegeven moment knopen doorhakt. Zowel voor je studie, werk, thuis en in relaties. Welke taken doe je eerst? Wat ga je eten? Welke kleding draag je? Moet je je gsm-abonnement verlengen? Doorstuderen? Een andere baan zoeken? Verhuizen? Wel/niet op date gaan? Al die keuzes kunnen de nodige onrust en stress met zich meebrengen.

Omslagfoto Facebook event.jpg

Opzet avond
Zoals altijd vertonen wij eerst een documentaire om het thema te illustreren, experts spreken over het onderwerp om inhoudelijke vragen te beantwoorden danwel onnodige discussies te voorkomen en we gaan met elkaar in gesprek. Uitkomst van de bijeenkomst wordt gebruikt voor een signaaladvies.

Programma 6 november:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Start documentaire
20.15 uur Pauze
20.30 uur Discussie
21.45 uur Signaaladvies
22.00 uur Einde

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via info@izi-solutions.com. 
De bijeenkomst is gratis, inclusief popcorn en drinken, maar vooraf aanmelden is verplicht.

#WijzerKijken is een concept van IZI Solutions. Het bestaat uit een combinatie van een inhoudelijk goede documentaire, discussie met aanwezige experts en een signaaladvies
vanuit de aanwezige jongeren.

View Event →
Oct
27
6:30 PM18:30

(MIS)informed: De Ontmaskering van Eurocentrisme

(MIS)informed
Op vrijdag 27 oktober vindt het eerste (MIS)informed symposium plaats. (MIS)informed is een symposia reeks waar wetenschap en praktijk bij elkaar wordt gebracht om een ieder te verrijken met inhoudelijke kennis. Er is helaas verdeeldheid, polarisatie, segregatie en onwetendheid. Ook is er een gebrek aan historisch besef, begrip voor het ‘anders’ zijn en respect voor elkaar. Volledige informatie vanuit verschillende perspectieven is daarom van belang.

Misinformed.jpg

De ontmaskering van eurocentrisme
Het eerste symposium wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Verzwegen Geschiedenis. Het gaat over het Eurocentrisch beeld van de geschiedenis en de gevolgen daarvan. Tijdens deze bijeenkomst vindt de presentatie plaats van het boek “Boterzacht & Flinterdun: De Ontmaskering van Eurocentrisme” van Djehuti-Ankh-Kheru. Dit boek handelt over de oneigenlijke argumenten die het Eurocentrische academische establishment gebruikt om de Afrikaans gecentreerde visie op de geschiedenis aan te vallen. Daarnaast zal Simone Zeefuik spreken over eurocentrische denkbeelden in Nederlandse musea en de campagne#DecolonizingTheMuseum. Patty Gomes zal spreken over de geschiedenis van de slavernij vanuit een zwart perspectief.

Het wordt een tof programma met veel nieuwe inzichten. Get yourself informed en kom dus vrijdag 27 oktober van 18.30 – 22.00 uur naar de VU te Amsterdam.

Wil je er bij zijn?
De bijeenkomst is gratis, maar meld je wel aan via het formulier:https://goo.gl/forms/mj3xlwP2SLzDzPbu2

De bijeenkomst wordt georganiseerd door IZI SolutionsNew Urban Collective en The Grapevine Enterprise.

View Event →
Controle Alt Delete 055
Oct
19
7:00 PM19:00

Controle Alt Delete 055

Op donderdag 19 oktober gaan wij in een huiskamersetting in gesprek met jongeren/(jong)volwassenen uit Apeldoorn bij Dok Zuid. Dit doen wij omdat diverse politieke partijen hebben aangegeven dat etnisch profileren niet of niet echt een probleem is in Apeldoorn. De geluiden die wij horen klinken anders. Dus tijd voor een roadtrip naar Apeldoorn.

Aanleiding
Samen met Amnesty International Nederland hebben wij alle gemeenteraden van Nederland opgeroepen om zich in te zetten tegen etnisch profileren en dit te vertalen naar beleid; in het Integraal Veiligheidsplan (IVP). De Apeldoornse politiek loopt niet bepaald warm voor onze brief.*

Reactie diverse politici uit Apeldoorn
Met name Lokaal Apeldoorn, ChristenUnie Apeldoorn en het CDA Apeldoorn hebben zich stevig uitgesproken dat er geen reden is om aan te nemen dat etnisch profileren ook in Apeldoorn speelt.

Reactie diverse jongeren uit Apeldoorn
"Dit klopt van geen meter". "Het gebeurt volop, met name bij Turkse-, Marokkaanse- en Armeense-Nederlandse jongeren". "Kom maar langs en dan kunnen jullie in gesprek met jongeren die etnisch profileren regelmatig ervaren".

Onze reactie
We gaan naar Apeldoorn en in een veilige huiskamersetting (zonder politie, instanties en media) luisteren naar de ervaringen van jongeren/jongvolwassenen m.b.t. etnisch profileren. Daar waar het mogelijk is gaan we de verhalen documenteren en gebundeld aanbieden aan de gemeenteraad van Apeldoorn. Als het nodig is en de gemeenteraad, de politie en instanties in Apeldoorn er voor open staan komen we graag een ander keer terug om een regionaal Controle Alt Delete bijeenkomst te organiseren om een gesprek tussen jongeren en de politie te faciliteren en tot een betere verstandhouding te komen.

Kom je uit Apeldoorn en wil je graag je ervaring(en) met ons delen kom dan tussen 19.00 - 21.30 naar Dok Zuid. Adres: 1e Wormenseweg 326 te Apeldoorn.

Oproep: Tag mensen die je kent uit Gemeente Apeldoorn

----
*Zie hier onze open brief https://controlealtdelete.nl/gemeenteraad

View Event →
Wijzer Kijken over (mis)communicatie
Oct
2
7:00 PM19:00

Wijzer Kijken over (mis)communicatie

Wijzer Kijken is weer terug van weg geweest! Maandag 2 oktober is er weer een editie van #WijzerKijken @NoLimit. Het thema is ‘(mis)communicatie’. 

Omslagfoto Facebook event.jpg

Steeds meer gesprekken in de samenleving lopen mis en er wordt vaak langs elkaar heen gecommuniceerd. Miscommunicatie ontstaat op het moment dat de ontvanger een boodschap anders ontvangt dan dat de zender deze bedoeld heeft. Dit komt voornamelijk door factoren die de boodschap belemmeren. Maar wat zijn die factoren tegenwoordig? We leven in een tijd waarin veel van de communicatie via tekst gaat. Hebben we steeds minder drang om gesprekken goed te laten verlopen? Spreken we niet dezelfde ‘taal’? Willen we niet luisteren? Hebben we niet genoeg begrip of inlevingsvermogen? Wat is de oorzaak en nog belangrijker, hoe kunnen we dit (deels) oplossen?

Zoals altijd vertonen we eerst een documentaire, waarna we samen met experts die een eigen visie op dit onderwerp hebben, het gesprek aangaan. Zij kunnen eventuele inhoudelijke vragen beantwoorden danwel onnodige discussies voorkomen door middel van feiten en cijfers. Uitkomst van de bijeenkomst wordt gebruikt voor een signaaladvies.

Programma 2 oktober:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Start documentaire
20.15 uur Pauze
20.30 uur Discussie
21.45 uur Signaaladvies
22.00 uur Einde

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via info@izi-solutions.com. 
De bijeenkomst is gratis, inclusief popcorn en drinken, maar vooraf aanmelden is verplicht.

#WijzerKijken is een concept van IZI Solutions. Het bestaat uit een combinatie van een inhoudelijk goede documentaire, discussie met aanwezige experts en een signaaladvies
vanuit de aanwezige jongeren.

View Event →