Back to All Events

Lanceringsdebat: Jongerenkieswijzer '19

  • Pakhuis de Zwijger 179 Piet Heinkade Amsterdam, NH, 1019 HC Netherlands (map)

Lanceringsdebat
Op donderdag 9 mei gaat de Jongerenkieswijzer online. Dit vieren we met een vet programma in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Er zijn optredens van o.a De Kiesvrouwen, jij kan in debat met politici en om de kelen te smeren hebben we Ben & Jerry's ijsjes. Kortom: educate yourself and eat some ice cream in the meantime!

Gratis toegang, aanmelden verplicht!

Stilte voor de storm
Met nog twee weken te gaan is het opvallend stil rondom de Europese Parlementsverkiezingen die op 23 mei 2019 zijn. Maar dat verandert niets aan het feit dat wij straks allemaal naar de stembus mogen en wij een keuze mogen maken. We horen straks kreten zoals ‘de jeugd heeft de toekomst’ en ‘stemmen is belangrijk’. Maar welke politieke partij past dan het beste bij wat jongeren belangrijk vinden? Om de politieke partij te vinden die het beste bij jou past hebben wij de Jongerenkieswijzer ontwikkeld.

De Jongerenkieswijzer
De Jongerenkieswijzer is een aparte website met een twintigtal stellingen die jongeren aan het hart gaan, verdeeld over een aantal thema’s: Onderwijs & arbeidsmarkt, Economie, Veiligheid & justitie, Klimaat, Migratie en Participatie. De organisatie van de Jongerenkieswijzer ligt in handen van IZI Solutions en NJR. Voor de legitimiteit van deze kieswijzer heeft onderzoeksbureau Kantar-TNS (voorheen TNS Nipo) haar medewerking verleent.

*Alle politieke partijen die aan de Europese Parlementsverkiezingen mee doen zijn gevraagd om deel te nemen aan de Jongerenkieswijzer en het lanceringsdebat. Wij zullen de komende weken bekend maken welke politieke vertegenwoordigers aanwezig zijn.

Programma volgt z.s.m.:
Inloop 19:00 uur
Start 19:30 uur
Gratis toegang, aanmelden verplicht via: https://dezwijger.nl/programma/lanceringsdebat-jongerenkieswijzer

Earlier Event: January 28
CAD #6: What's going on?!?
Later Event: May 24
Leiderschap Seminar 2019