Toolkit voor docenten over gemeenteraadsverkiezingen

Over precies een week mogen we naar de stembus om onze stem te laten horen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Laat je stem horen en je hart spreken!
Jongeren kunnen in de uitkomst een belangrijke rol spelen maar zien vaak het nut niet. Van alle generaties die mogen stemmen, stemmen jongeren het minst. 1 miljoen mensen tussen de 18 en 40 jaar stemden in eerdere nationale verkiezingen niet!

Toolkit
We weten dat gemeenteraadsverkiezingen voor veel jongeren niet het spannendste onderwerp is. Er zijn verschillende redenen waarom ze niet gaan stemmen, zoals geen idee hebben hoe stemmen werkt, waarom het nuttig is en welke partij het beste past bij hun voorkeur. Samen met Ben & Jerry's hebben wij een toolkit ontwikkeld.

Toolkit wat zijn de gemeenteraadsverkiezingen.JPG

Docenten, spread the word!
De toolkit is voor vooral docenten een hulpmiddel om hun studenten op een vlotte en bondige manier uit te leggen wat de gemeenteraadsverkiezingen zijn en waarom het voor jongeren belangrijk is dat zij gaan stemmen.

Gratis download
Download hier de gratis toolkit (kopieer en plak de link, als hij niet direct doorlinkt) https://drive.google.com/…/1_6VhNh5Z5A8lrELlK4tfM0wkngQF6ypG