Back to All Events

(MIS)informed / Moving Traditions: symposium over beeldvorming en tradities

  • Universiteit van Amsterdam Roetersstraat Amsterdam, NH, 1018 Netherlands (map)

Op vrijdag 1 december organiseren Amsterdam United, New Urban Collective / The Black Archives & IZI Solutions een symposium over beeldvorming en tradities. De afgelopen jaren heeft in het bijzonder de figuur zwarte piet tot intense nationale en internationale discussies geleid. Critici stellen dat zwarte piet een racistische karikatuur van mensen van Afrikaanse herkomst is dat stamt in koloniale beeldvorming. In de discussie is echter ook te zien hoe beeldvorming over voor- en tegenstanders sterk wordt bepaald door media en opiniemakers.

Symposium on imaging and traditions.jpg

Tijdens het symposium zullen sprekers vanuit verschillende disciplines kennis en informatie delen over de figuur zwarte piet en beeldvorming rondom deze veranderende traditie. Zo zal filmregisseur/kunstenaar Felix de Rooy spreken over o.a. beeldvorming in historisch perspectief. Cultureel antropoloog Jordi Halfman en Francio Guadeloupe over de kracht van het starten van een nieuw inclusiever feest. Anousha Nzume gaat het hebben over beeldvorming in media met betrekking tot de zwarte pieten discussie. Schrijver, performer en theatermaker Babs Gons sluit het symposium af met een speciale act.

Het wordt een tof programma met veel nieuwe inzichten. Get yourself informed en kom dus vrijdag 1 december van 18:00 – 21.00 uur naar CREA Amsterdam, 
Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV Amsterdam (theaterzaal)

Dit event is in het Engels.

Wil je er bij zijn?
De bijeenkomst is gratis, maar vooraf aanmelden is wel verplicht via : https://www.eventbrite.nl/e/tickets-the-5th-edition-of-moving-traditions-the-future-of-black-pete-40051361701

Het symposium wordt georganiseerd door Amsterdam United, New Urban Collective / The Black Archives & IZI Solutions. Het is de vijfde editie van Moving Traditions en de tweede editie van (MIS)informed.

Earlier Event: November 6
Wijzer Kijken over keuzestress
Later Event: December 11
Controle Alt Delete #5 - The Revolution