Back to All Events

Wijzer Kijken over vooroordelen

  • NoLIMIT 80 Geldershoofd Amsterdam-Zuidoost, NH, 1103 BG Netherlands (map)

We gaan we weer #WijzerKijken @NoLIMIT, ditmaal over vooroordelen, aan de hand van de documentaire: ‘Wat spreek jij goed Nederlands?’ 

Een vooroordeel is een negatieve mening over iemand of een groep mensen. Vaak zijn vooroordelen (het resultaat van) veralgemeniseringen: 'Belgen zijn dom', 'Nederlanders zijn gierig’, ‘Surinamers komen laat’. Helaas heeft bijna iedereen weleens een vooroordeel over een ander. Maar wat doet dit met de manier waarop we met elkaar omgaan en op elkaar reageren? Kunnen wij het individu nog zien als we naar elkaar kijken of niet? Staan we nog open om een vreemde te helpen die dat nodig heeft? Of zitten onze vooroordelen ons hier in de weg? Dit onderzocht inspirerend comedian en documentairemaker Mo Hersi onder andere in de documentaire: ‘Wat spreek jij goed Nederlands?’

Met zijn film probeert Mo mensen wakker te schudden. “Na alle negatieve verhalen over vluchtelingen wil ik een statement maken en laten zien dat er ook geslaagde, succesvolle vluchtelingen zijn. Er zijn te weinig mensen die polarisatie afwijzen en zeggen: “We gaan het anders doen. We gaan het gesprek aan.” Daarom liep hij 800 kilometer door heel Nederland in 31 dagen, zonder geld op zak. Hij kwam in Leeuwarden, Groningen, Nijmegen, Maastricht, Den Haag en Amsterdam. Mo was afhankelijk van andere om aan een slaapplaats, maaltijd of kleding te komen. Van deze voettocht heeft hij een documentaire gemaakt.

Opzet avond
Zoals altijd vertonen wij eerst een documentaire om het thema te illustreren en dit keer gaan we kijken naar de film ‘Wat spreek jij goed Nederlands?’. Vervolgens zullen we het gesprek aangaan met documentairemaker Mo Hersi om vragen gerelateerd aan het onderwerp en de documentaire te beantwoorden. Uitkomst van de bijeenkomst wordt gebruikt voor een signaaladvies.

Omslagfoto Facebook event.jpg

Programma maandag 5 februari:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Start documentaire
20.15 uur Pauze
20.30 uur Discussie
21.45 uur Signaaladvies
22.00 uur Einde

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via info@izi-solutions.com. 
De bijeenkomst is gratis, inclusief popcorn en drinken, maar vooraf aanmelden is verplicht.

#WijzerKijken is een concept van IZI Solutions. Het bestaat uit een combinatie van een inhoudelijk goede documentaire, discussie met aanwezige experts en een signaaladvies vanuit de aanwezige jongeren.