Back to All Events

(MIS)informed over de literaire wereld en ZWART boekpresentatie

  • The Black Archives 19B Zeeburgerdijk Amsterdam, NH, 1093 SK Netherlands (map)

Op zaterdag 31 maart is het weer tijd voor een (MIS)informed symposium*, ditmaal over de literaire wereld en Afro-Europese literatuur uit de lage landen. Hoe verhouden zwarte auteurs zich tot een door witheid gedomineerde literaire wereld? Hoe verhouden zwarte auteurs zich tot de diversiteit binnen de zwarte gemeenschappen in Nederland en België? En waarom is het zo belangrijk om verhalen over én door auteurs van het Afrikaanse continent - in al haar diversiteit - te schrijven en zichtbaar te maken? Over deze vragen én meer gaan we op zaterdag 31 maart in dialoog na een boekpresentatie over het boek Zwart bij The Black Archives. Enkele auteurs zullen stukken uit hun boek voordragen, daarnaast zullen ze met elkaar en met het publiek in gesprek gaan o.l.v. Seada Nourhussen(hoofdredacteur OneWorld.nl), die ook een stuk schreef voor ZWART.

Zwart
Hoezeer de in "Zwart', samengesteld door Vamba Sherif en Ebissé Rouw, opgenomen auteurs ook van elkaar verschillen, qua thuisland, qua cultuur, qua taal, ze hebben met elkaar gemeen dat ze het continent van hun (voor)ouders hebben moeten verlaten en dat hun identiteit hybride is. Dat maakt de verhalen – fictie én non-fictie – van deze schrijvers gelaagd, grenzeloos en uitermate urgent. De bijdragen in deze bundel zijn vrijgevochten, geëngageerd en geestig, net als de schrijvers, en tonen eens en voor altijd dat zwart-zijn veel meer is dan alleen kleur.

Informatie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door New Urban Collective en IZI Solutions en vindt plaats op zaterdag 31 maart van 19:00 - 22:00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Adres: Zeeburgerdijk 19b, 1093SK te Amsterdam

Toegang
Voor dit symposium vragen wij €10,- entree. Kaarten zijn te koop via www.theblackarchives.nl De inkomsten worden gedoneerd aan The Black Archives zodat de collectie met literatuur door Afrikaanse auteurs kan worden uitgebreid. Ben je/Bent u financieel niet in de gelegenheid om entree te betalen dan hebben wij 20 kaarten die wij beschikbaar stellen. Stuur een mail naar info@izi-solutions.com met een korte motivatie waarom wij jou/u gratis toegang moeten verlenen.

*(MIS)informed is een symposia reeks waar wetenschap en praktijk bij elkaar wordt gebracht om eenieder te verrijken met inhoudelijke kennis. Er is helaas verdeeldheid, polarisatie, segregatie en onwetendheid. Ook is er een gebrek aan historisch besef, begrip voor het ‘anders’ zijn en respect voor elkaar. Volledige informatie vanuit verschillende perspectieven is daarom van belang.

Earlier Event: February 5
Wijzer Kijken over vooroordelen
Later Event: May 25
Leiderschap Seminar 2018 (VOL)