Nieuwe Jongerenkieswijzer online

Op 1 maart 2018 lanceren IZI Solutions en NJR de totaal vernieuwde Jongerenkieswijzer. Daarmee wordt de eerst stap gezet in de jongerencampagne ‘Vote or shut up!’.

De Jongerenkieswijzer
Het is inmiddels een fenomeen: de Jongerenkieswijzer. Deze kieswijzer richt zich op de groep waartoe de initiatiefnemers zelf behoren: jongeren. In 2017 hebben 350.000 jongeren de kieswijzer gebruikt om te bepalen op wie ze het beste konden stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar is de opzet totaal anders. De opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen is altijd laag en onder jongeren nog weer lager dan gemiddeld. Daarom staat in 2018 niet centraal welke partij het beste bij je past, maar die fundamentele vraag: moet ik überhaupt wel gaan stemmen? De Jongerenkieswijzer geeft daarop het antwoord. Aan de hand van 15 stellingen wordt duidelijk wat je te winnen of te verliezen hebt bij de keuze om wel of niet te gaan stemmen. De Jongerenkieswijzer is te vinden op www.jongerenkieswijzer.nl.

jongerenkieswijzer-logo-rgb.png

Campagne
IZI Solutions en NJR willen dat zoveel mogelijk jongeren een bewuste en geïnformeerde keuze maken over het uitbrengen van hun stem. '#Voteorshutup' is het campagnemotto voor 2018. De campagne bestaat onder meer uit de speciaal door IZI Solutions ontwikkelde toolkit met informatie hoe stemmen werkt, remindermails waarmee je jezelf op woensdag 21 maart kan laten herinneren aan de stembusgang en een social media offensief. De campagne is voorafgegaan door een lobby om op zoveel mogelijk mbo’s, hbo’s en universiteiten een stembureau in te richten, zodat er minder barrières zijn voor jongeren om hun stem uit te brengen. 

Beloofd is beloofd.JPG