Laat je stem horen op 21 maart

Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart (zet het in je agenda!) kunnen we ons uitspreken over onderwerpen in jouw gemeente die je écht belangrijk vindt. Je kunt denken aan betaalbare woningen in jouw stad, stages en werk, of veiligheid bij jou in de buurt.

Er is alleen een klein probleem: jongeren stemmen het minst van alle generaties die mogen stemmen. Tijdens de vorige verkiezingen hebben zelfs 1 miljoen jongeren helemaal niet gestemd! Dit komt neer op 15 van de 150 zetels in de Tweede Kamer. Een aantal waarmee je een hele nieuwe partij kunt oprichten! Dat moet én kan anders!

Beloof over jouw toekomst op 21 maart.JPG

Vraag aandacht op jouw school voor de verkiezingen.
Denk je misschien dat het niet uitmaakt of jij stemt? Dan vergis je je. De landelijke overheid laat steeds meer zaken over aan gemeenten. Voor jou zijn daarom de verkiezingen voor de gemeenteraad belangrijker dan ooit. Ga daarom het gesprek aan met je docent zodat jij goed geïnformeerd bent over de aankomende verkiezingen. 

We hebben in samenwerking met Ben & Jerry's een toolkit ontwikkeld met materialen om een les over democratie te geven. Hierin zit duidelijke informatie, infographics en andere nuttige informatie. 
Donwload hier gratis de toolkit. 

jongerenkieswijzer-facebook-omslagfoto.jpg

Jongerenkieswijzer.nl
Vorig jaar hebben ruim 350.000 jongeren de jongerenkieswijzer gebruikt om te bepalen op wie ze het beste konden stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Dit jaar is de opzet totaal anders. De opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen is altijd laag en daarom staat in 2018 niet centraal welke partij het beste bij je past, maar die fundamentele vraag: moet ik überhaupt wel gaan stemmen? De Jongerenkieswijzer geeft daarop het antwoord. Aan de hand van 15 stellingen wordt duidelijk wat je te winnen of te verliezen hebt bij de keuze om wel of niet te gaan stemmen. 

Beloof jezelf na het invullen van de kieswijzer dat je op 21 maart gaat stemmen en help ons jou daar aan te herinneren en ontvang de ochtend van de verkiezingen een reminder in je mail. Beloofd is beloofd! 

Beloofd is beloofd.JPG