Back to All Events

Controle Alt Delete 055

  • Dok Zuid 326 1e Wormenseweg Apeldoorn, GE, 7333 GZ Netherlands (map)

Op donderdag 19 oktober gaan wij in een huiskamersetting in gesprek met jongeren/(jong)volwassenen uit Apeldoorn bij Dok Zuid. Dit doen wij omdat diverse politieke partijen hebben aangegeven dat etnisch profileren niet of niet echt een probleem is in Apeldoorn. De geluiden die wij horen klinken anders. Dus tijd voor een roadtrip naar Apeldoorn.

Aanleiding
Samen met Amnesty International Nederland hebben wij alle gemeenteraden van Nederland opgeroepen om zich in te zetten tegen etnisch profileren en dit te vertalen naar beleid; in het Integraal Veiligheidsplan (IVP). De Apeldoornse politiek loopt niet bepaald warm voor onze brief.*

Reactie diverse politici uit Apeldoorn
Met name Lokaal Apeldoorn, ChristenUnie Apeldoorn en het CDA Apeldoorn hebben zich stevig uitgesproken dat er geen reden is om aan te nemen dat etnisch profileren ook in Apeldoorn speelt.

Reactie diverse jongeren uit Apeldoorn
"Dit klopt van geen meter". "Het gebeurt volop, met name bij Turkse-, Marokkaanse- en Armeense-Nederlandse jongeren". "Kom maar langs en dan kunnen jullie in gesprek met jongeren die etnisch profileren regelmatig ervaren".

Onze reactie
We gaan naar Apeldoorn en in een veilige huiskamersetting (zonder politie, instanties en media) luisteren naar de ervaringen van jongeren/jongvolwassenen m.b.t. etnisch profileren. Daar waar het mogelijk is gaan we de verhalen documenteren en gebundeld aanbieden aan de gemeenteraad van Apeldoorn. Als het nodig is en de gemeenteraad, de politie en instanties in Apeldoorn er voor open staan komen we graag een ander keer terug om een regionaal Controle Alt Delete bijeenkomst te organiseren om een gesprek tussen jongeren en de politie te faciliteren en tot een betere verstandhouding te komen.

Kom je uit Apeldoorn en wil je graag je ervaring(en) met ons delen kom dan tussen 19.00 - 21.30 naar Dok Zuid. Adres: 1e Wormenseweg 326 te Apeldoorn.

Oproep: Tag mensen die je kent uit Gemeente Apeldoorn

----
*Zie hier onze open brief https://controlealtdelete.nl/gemeenteraad