Back to All Events

(MIS)informed: De Ontmaskering van Eurocentrisme

  • Vrije Universiteit Amsterdam 1105 De Boelelaan Amsterdam, NH, 1081 HV Netherlands (map)

(MIS)informed
Op vrijdag 27 oktober vindt het eerste (MIS)informed symposium plaats. (MIS)informed is een symposia reeks waar wetenschap en praktijk bij elkaar wordt gebracht om een ieder te verrijken met inhoudelijke kennis. Er is helaas verdeeldheid, polarisatie, segregatie en onwetendheid. Ook is er een gebrek aan historisch besef, begrip voor het ‘anders’ zijn en respect voor elkaar. Volledige informatie vanuit verschillende perspectieven is daarom van belang.

Misinformed.jpg

De ontmaskering van eurocentrisme
Het eerste symposium wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Verzwegen Geschiedenis. Het gaat over het Eurocentrisch beeld van de geschiedenis en de gevolgen daarvan. Tijdens deze bijeenkomst vindt de presentatie plaats van het boek “Boterzacht & Flinterdun: De Ontmaskering van Eurocentrisme” van Djehuti-Ankh-Kheru. Dit boek handelt over de oneigenlijke argumenten die het Eurocentrische academische establishment gebruikt om de Afrikaans gecentreerde visie op de geschiedenis aan te vallen. Daarnaast zal Simone Zeefuik spreken over eurocentrische denkbeelden in Nederlandse musea en de campagne#DecolonizingTheMuseum. Patty Gomes zal spreken over de geschiedenis van de slavernij vanuit een zwart perspectief.

Het wordt een tof programma met veel nieuwe inzichten. Get yourself informed en kom dus vrijdag 27 oktober van 18.30 – 22.00 uur naar de VU te Amsterdam.

Wil je er bij zijn?
De bijeenkomst is gratis, maar meld je wel aan via het formulier:https://goo.gl/forms/mj3xlwP2SLzDzPbu2

De bijeenkomst wordt georganiseerd door IZI SolutionsNew Urban Collective en The Grapevine Enterprise.

Earlier Event: October 19
Controle Alt Delete 055
Later Event: November 6
Wijzer Kijken over keuzestress